Zemgale – prezidentu dzimtene - Skola2019

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Zemgale – prezidentu dzimtene

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
12.aprīlī 5.c klase un skolas muzejnieki devās mācību ekskursijā uz Zemgali, lai apmeklētu Latvijas prezidentu Kārļa Ulmaņa un Jāņa Čakstes dzimtās vietas. Noklausīts aizraujošais gides stāstījums K. Ulmaņa “Pikšās”, Jelgavā nolikti ziedi un aizdegtas svecītes pie mūsu pirmā prezidenta J. Čakstes pieminekļa.

Īpašs noskaņojums bija, apmeklējot “Auču” mājas, kuras pirmais prezidents uzcēla savai plašajai dzimtai, kur pulcēties. Tagad šeit saimnieko J. Čakstes mazmazmeita Kristīne Čakste. Viņa kopā ar bērniem Latvijai simtgadē uzdāvināja kaut ko īpašu - modernu Jāņa Čakstes muzeju, kas atrodas netālu no dzimtas mājām. Savukārt Čakstes skolas skolēni dāvināja jaunajam muzejam un tā vadītājai Inetai Freimanei mūsu skolas grāmatu “Čakstes skolas stāsti”.

Dienas noslēgumā bija aktīva atpūta Iecavas pagasta “Labirintos”. Kā atzina skolēni: “Garlaicīgi nebija nevienā vietā, un šajā mācību ekskursijā uzzinājām tik daudz kā jauna”.

Mācību ekskursija notika ESF projekta nr.8.3.2.2/16/I/001 "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" ietvaros.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē