Meža ekspedīcijā - Skola2019

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Meža ekspedīcijā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
11.septembrī 6-to klašu kolektīvs devās uz Kalveni, lai piedalītos Latvijas Valsts mežu organizētā ekspedīcijā. Šajā izglītojošajā mācību stundā, kas notika dabā, skolēni noskaidroja, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē, apzinājās cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, veicot praktiskus un radošus uzdevumus, kā arī veidoja izpratni par mežu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Šajā dienā saulīte sildīja skolēnu muguras līdz brīdim, kad, atrodoties ekspedīcijas vidū, sāka līt stiprs lietus, tomēr tas nenobiedēja 6.klašu skolēnus, kas turpināja piedalīties meža ekspedīcijā un iegūt zināšanas par to, kā retināt jeb attīrīt mežu, lai tas kļūtu spēcīgāks, kā izmērīt koka augstumu un vecumu, to nenozāģējot, kā arī daudz citu dzīvei noderīgu lietu.

Latvijas valsts mežu ekspedīcija ir aptuveni 2 km garš izglītojošs pārgājiens dabā ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Pasākuma saturs veidots atbilstoši 6. klašu dabaszinību mācību programmai.

6-to klašu kolektīvs un skolotāji saka lielu paldies Latvijas Valsts mežiem par tik interesantas un dzīvei noderīgas ekspedīcijas organizēšanu.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē