Skolu reitings 2018 - Skola2019

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Skolu reitings 2018

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Decembris
Draudzīgā Aicinājuma fonda pasākums Skolu reitings 2018 notika Cēsīs- Vidzemes koncertzālē. Pasākumā, kurā katra nominācija tika iesākta ar vērtīgām atziņām un laba vēlējumiem, bija padomāts gan par muzikālo baudījumu, gan jautriem komentāriem no pasākuma vadītāja puses. Neskatoties uz attālumu, tajā piedalījās nominēto skolu pārstāvji no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem. Draudzīgā aicinājuma fonda priekšsēdētājs Jānis Endele vairākkārtīgi uzsvēra to, ka priecājas, ka konkursā tiek nominētas arvien vairāk un mainīgas skolas, izceļot, ka priecājas 8 gadu konkursa pastāvēšanas laikā pirmo reizi nominēt skolu no Liepājas, par ko, protams, priecājas arī paši liepājnieki- mēs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskola!

Draudzīgā aicinājuma skolu reitings ir Latvijas Republikas skolu vērtējums, balstoties uz skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Skolas tiek vērtētas četrās nominācijās:

ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas, specializētās skolas (tehnikumi, arodvidusskolas, mūzikas skolas, u.c.)

Skolu reitinga periods ir mācību gads - kopš 1.septembra līdz nākamajam 1.septembrim. Par datu bāzi tiek izmantoti Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra organizēto skolēnu centralizēto eksāmenu rezultāti.

Pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos vērtē piecus mācību priekšmetus - latviešu valodu, matemātiku, angļu valodu, dabas zinības (bioloģija, fizika, ķīmija) un vēsturi.

Skolu reitinga 2018 konkursā apbalvošanai tika nominēta 51 skola četrās nominācijās - ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas un specializētās skolas, tajā skaitā tehnikumi, arodvidusskolas un mūzikas skolas.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē