Latvijas skolas somā - Polianna - Skola2019

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Latvijas skolas somā - Polianna

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas 2.-6. klašu skolēni iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 26.aprīlī apmeklēja Liepājas teātra izrādi “Polianna”.

Izrāde stāsta par bāreni  Poliannu, kuras ierocis pret depresīvām domām ir nelaiķa tēta iemācītā prieka spēle, kas pat visbēdīgākajās situācijās  liek saskatīt kaut ko, par ko priecāties. Tā ļauj ne vien izdzīvot, bet arī likt apkārtējiem ieraudzīt labo, pozitīvo, iedvesmojošo un priecīgo katram savā dzīvē.

Pēc izrādes, aptaujājot skolēnus, secinājām, ka izrāde viņiem likās interesanta un izglītojoša. Skolēniem patika skatuves malā ierīkotais leļļu namiņš, kas konkrētāk atainoja krustmātes mājas plānojumu. Daudzus uzjautrināja mazliet biedējošā lielo  mušu deja.

Kopumā izrāde aizkustina, tai  piemīt asprātība, emocionalitāte un optimisms, un vienaldzīgs nepaliek neviens skatītājs – ne liels, ne mazs.

Ralfs atzina : “Visvairāk man patika Poliannas lielais dzīvesprieks, jo viņa varēja katrā situācijā atrast, par ko priecāties, un viņa palīdzēja atrast prieku arī citiem.”

“Polianna  visus iepriecināja, pat mani arī,” Kitija piebilda.

Savukārt Eduards teica šādi: "Man šajā izrādē patika meitenes labā griba".

“Man ļoti patika izrāde, jo tā ir pamācoša,” secināja Paula.” Vienmēr ir jāprot atrast kaut ko priecīgu.”

“Sākumā man Polianna šķita kaitinoša,” atzinās Nora, “ bet tad es sāku viņai patiesi just līdzi. Izrāde māca nekad nepadoties. Pat visgrūtākajos brīžos!”

Marta pat esot raudājusi, kad Poliannu notrieca auto.

Žēl, ka  skatītāju iesaistīšanai prieka spēlē  tika izmantota viena un tā pati dziesmiņa, vairākiem skolēniem otrajā cēlienā  tā likās mazliet apnicīga.

Lielākā skolēnu daļa atzina, ka izrāde viņiem ļoti patika un viņi vēlas izrādes turpinājumu – “2.sēriju”.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē