Karjeras nedēļa 2023 - Skola2023

Liepājas Jāņa Čakstes vidusskola
Pāriet uz saturu

Karjeras nedēļa 2023

Par mums > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
Karjeras nedēļa aizvadīta, apmeklējot daudzveidīgus pasākumus, piedaloties izaicinājumos. Tā 8.a klases skolēni Didzis, Keita un Paula piedalījās konkursā "Gridekss gudrinieks". Interesanti, neparedzami jautājumi - ne tikai par ķīmiju un medicīnu, bet pat arī par Vinniju Pūku un viņa draugiem! 9.b klase devās uz Liepājas PopRok skolu, kurā uzzināja, kādas prasmes nepieciešamas mūziķiem un cik ilgi un cik smagā darbā tās jāattīsta, lai kļūtu par skatuves zvaigzni. Vēl devītie devās uz Liepājas Valsts tehnikumu, lai iepazītos ar izglītības iespējām tur. Jaunieši uzzināja, kādas profesijas apgūst tehnikumā, mācību un praktisko nodarbību telpas, darbnīcas. Skolēni šo apmeklējumu novērtēja kā ļoti noderīgu nākamās profesijas izvēlē.
Karjeras izvēles prasmes tika nostiprinātas arī mācību stundās, piemēram, latviešu valodā.  11.klase darbojās latviešu valodas meistarklasē "Konkurētspējīga CV izveide", bet 7.c - "Lomu spēles prasmju nostiprināšanā". 7. un 8.klašu skolēniem datorikas stundu laikā bija iespēja pārbaudīt savas IT prasmes, piedaloties Vislatvijas IT eksāmenā.
Skolēni, kuriem interesē IT joma, piedalījās  IT tehnoloģiju iedvesmas konferencē  “IT diena Liepājā 2023”. Konference piedāvāja plašu ieskatu dažādos tehnoloģiju tematos: animāciju pasaule, kiberdrošība, mākslīgā intelekta modeļu aktualitātes, spēļu izstrāde, sieviešu spēks, panākumi un motivācija darboties IT industrijā, IT prasmju apguves jaunumi Liepājā.
Var apgalvot, ka mūsu skolēnu “Karjeras prasmju portfelis” ir piepildīts ar jaunām zināšanām, iedvesmas stāstiem un vērtīgām prasmēm.
Atgriezties pie satura