ZZ čempionātā - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

ZZ čempionātā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Maijs
10.maijā stadionā "Daugava" sākās Latvijas vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu "ZZ Čempionāta" trešā pusfinālu sērija. To atklāja 5. līdz 9.klašu skolēni. Kā jau ierasts, dalībnieki sacenšas dažādās atrakcijās un orientēšanās spēlēs, rādot savu veiklību un atjautību.
Piedalīties sacensībās Liepājas kārtā iespēju guva 180 klases no Kurzemes reģiona un Rīgas.
Lai tiktu uz pusfinālu, klasēm sākotnēji bija jāizpilda mājas darbs – jāizveido video par sevi, kā arī jāsagatavo klases apraksts. Šajā atlasē arī noteica pusfināla dalībniekus. No Liepājas "ZZ Čempionātā" iekļuva kopumā 19 klases- arī mūsu skolas 6.b, 6.a, 7.b klases.
Dalībnieki bija piestrādājuši pie vizuālā tēla: plīvoja klašu vizītkartes – karogi, komandas bija domājušas par vienojošiem elementiem, bet reizē bija uzposušies tā, lai tas netraucētu sportiskām aktivitātēm.
Pēc svinīgām uzrunām, sekoja gaidītais starta signāls, un komandas skriešus devās uz kotrolpunktiem. Viņus gaidīja dažāda veida atrakcijas un orientēšanās spēles, bet noslēgumā – komandu stafete. Papildus dalībnieki varēja, piemēram, iemēģināt drona lidināšanas prasmes, pārbaudīt veiklību braucienā ar ērmriteni, pārstrādāt izdzertās PET pudeles, no tām radot ko pilnīgi jaunu, risināt dažādus elektrodrošības uzdevumus.
Mūsu- J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas 6.b klases skolēni Līva Štībele un Markuss Geislers, žurnālistu pārtverti ceļā uz kārtējo uzdevumu pieturvietu, atzīst: "Ir interesanti, aktīvi, izklaidējoši." Viņu klase spēlēs piedalās pirmo gadu, jo tik draudzīga un saliedēta, kā šogad, pērn neesot bijuši. "Par čempionātu zinājām, taču nevarējām savākties kopā, visu laiku strīdējāmies. Laikam pieaugam," Markuss min, kāpēc klasē situācija mainījusies uz labo pusi. “
"ZZ Čempionāts" notiek jau 11.reizi, un tā norises laikā jau ir piesaistījis teju 1 miljonu dalībnieku, atbalstītāju, partneru, brīvprātīgo un citu aktīvā un radošā dzīvesveida piekritēju.
Mēs- mājās palicēji- lepojamies, jo uz lielo finālu tikuši arī mūsējie!

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē