3.c Bērnu žūrijā - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

3.c Bērnu žūrijā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
3.c klase šajā mācību gadā piedalījās Bērnu lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija-2016”. Skolēni izlasīja un balsoja par savu interesantāko, žūrijas sarakstā iekļauto grāmatu. Noslēguma pasākums notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Ziedoņa zālē, kurā sapulcējās lasītāju žūrijas dalībnieki no visas Latvijas, lai uzzinātu balsojuma rezultātus. Pasākumā piedalījās arī paši grāmatu autori, ilustratori un grāmatu izdevēji.

Pirmā vietā tika izvirzīta Timo Parvela grāmata „Ella un draugi”. Mūsu 3.c klasē gan vairāk balsu ieguvusī Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata „Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss” ieguva 3.vietu.

Pēc pasākuma skolēniem bija noorganizēta ekskursija pa Latvijas Nacionālo bibliotēku. Bērni ar sajūsmu vēroja no bibliotēkas augšstāva redzamo pilsētas skatu. Gide pastāstīja par bibliotēkas celtniecību, iespējām izmantot tās bagātīgos fondus un parādīja bibliotēkas īpaši vērtīgos eksponātus. Skolēni varēja apskatīt arī UNESCO Kultūras fondā iekļauto Kr. Barona Dainu skapi, E.Glika pagatavoto koka veļas mašīnu un vēl citas interesantas lietas.

Atpakaļ uz Liepāju skolēni brauca ar gandarījuma sajūtu par labi padarīto darbu un interesanti aizvadīto dienu, sakot paldies klases audzinātājai Velgai par iesaistīšanu interesantajā programmā!

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē