Dzejnieka O.Gūtmaņa 90. jubileja - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Dzejnieka O.Gūtmaņa 90. jubileja

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Janvāris
J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskola ar dzejnieku O.Gūtmani tikusies vairāku gadu garumā. Viņš bijis gaidīts ciemiņš gan tad, kad lasījis savu dzeju, gan tad, kad iepazīstinājis ar citiem Liepājas jaunajiem dzejniekiem. Arī tad, kad dzejnieks aizgāja mūžībā, katru gadu skolas Dzejas tējnīcas dalībnieki viņu atcerējās Klusajā stundā. Viņš kopā ar skolas darbiniekiem un skolēniem ir arī tajās reizēs, kad tiek dziedāta skolas himna, jo ir himnas vārdu autors.

Tāpēc dzejnieka jubilejas mēnesī tika iesākta ar piemiņas svecītes aizdegšanu Liepājas Centrālajos kapos. Skolas bibliotēkā tika izveidota dzejnieka dzīvei un daiļradei veltīta izstāde. „Dzejas tējnīcas” dalībnieki izsludināja akciju-Izlasi vienu Olafa Gūtmaņa dzejoli.

Galvenie dzimšanas dienas svētki notika 12. janvārī, kad Dzejas tējnīcā viesojās Olafa Gūtmaņa bērni- meita Ieva Liede un dēls Dāvis Gūtmanis. Sirsnīgā gaisotnē skolēni noklausījās nu jau pieaugušo dzejnieka bērnu atmiņas par tēti. Ja Dāvis vairāk atcerējās dažādus ikdienas mirkļus, lielos zvejas lomus, braukšanu ar motociklu, iešanu dabā, tad Ievas atmiņas ir par saņemtajām vēstulēm no tēva, kad viņa bija tālu prom no Latvijas. Tās palīdzējušas dažādos dzīves mirkļos domāt ne tikai par ikdienu, bet arī izprast sarežģītus jautājumus, apzināties, ka arī pats Dzejnieks visu laiku ir meklētājs. Gaišās svinības muzikāli kuplināja ansamblis „Liedags”.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē