Piedalāmies rekorda uzstādīšanā - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Piedalāmies rekorda uzstādīšanā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
VAS „Elektroniskie sakari” ir uzsākusi patriotisma projektu „Apsveikums Latvijai”, kura ietvaros plānots uzstādīt rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu – skolēniem un pieaugušajiem, kuri līdz novembra beigām apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes signālus. Projektā iesaistījušās vairāk nekā 120 mācību iestādes visā Latvijā, to starpā arī Liepājas novada pašvaldība un mūsu skola.

Projekta ietvaros darbojas speciāla aplikācija www.apsveikumslatvijai.lv, kurā ikviens var ģimenei, draugam, kolēģim vai paziņai nosūtīt savu apsveikuma tekstu Latvijai dzimšanas dienā, aizšifrējot to ar Morzes ābeces palīdzību.

„”Apsveikums Latvijai” ir pasaules mēroga unikāls projekts, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiks, izmantojot Morzes ābeci. Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi. Ar šo projektu vienlaikus  tiek veicināts gan patriotisms par valsti, kurā dzīvojam, gan popularizētas inženierzinātnes, kas ir mūsu darba specifika un Latvijas nākotne,.

Projektā iesaistījušies arī sabiedrībā zināmas personas – Emīls Balceris (Musiqq), Ģirts Rozentāls (Ozols), Kaspars Zlidnis, Kašers un citi, kuri kļuvuši par „Apsveikums Latvijai” vēstnešiem.

Ikviens līdz novembra beigām var iesūtīt savu apsveikumu Latvijai, kā arī to nosūtīt citiem, izmantojot aplikāciju www.apsveikumslatvijai.lv, ievadot novēlējumu!

Decembra sākumā tiks apkopots apsveikumu skaits, lai noskaidrotu, vai izdevies uzstādīt rekordu.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē