Debašu turnīrs nes laurus un entuziasmu - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Debašu turnīrs nes laurus un entuziasmu

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
Iepriekšējā nedēļas nogalē Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā notika Debašu centra organizētais reģionālais debašu turnīrs, kurā divas komandas pārstāvēja mūsu J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolu. Rudens sesijas turnīra tēma bija “Latvijas sabiedrība ir pilsoniski aktīva”. Turnīrā piedalījās Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, Draudzīgā aicinājuma 5. vidusskolas, Raiņa 6.vidusskolas, J.Čakstes 10.vidusskolas, O.Kalpaka 15.vidusskolas debatētāji, kā arī Ventspils 4.vidusskolas debatētāji.
Šogad mūsu skolu pārstāvēja gan pieredzējuši debatētāji, gan debitanti. Abas komandas tika veidotas kā jaukta tipa, kurā, līdztekus pieredzējušiem debatētājiem, startēja kāds jaunais dalībnieks ar mērķi gūt palīdzību un atbalstu brīžos, kad gatavošanās debatēm šķiet grūtāka nekā ir patiesībā.  
Debitantu komandu pārstāvēja Raimonds Žipris un Lūkass Stavišinskis kopā ar pieredzējušo debatētāju Paulu Annu Spriedēju no 10.klases, turpretī pieredzējušo komandu pārstāvēja Inguss Pumpurs un Ralfs Ābele no 12. klases kopā ar debašu debitantu Nilu Švecovu- 10. klases skolnieku.
Abas komandas debatēja braši, iegūstot pirmās vietas debašu riņķos.
Jāmin gan, ka pieredzējušo debatētāju komandai veicās nedaudz labāk, kā rezultātā tā iekļuva finālā, kurā debatēja ar Ventspilnieku komandu. Debates galā mūsu skolas lieliskie debatētāji tika apbalvoti kā pirmās vietas ieguvēji.
Pasākuma noslēgumā tika apbalvoti arī labākie debašu turnīra runātāji. Ar lepnumu varam teikt, ka mūsu skolas Paula Anna Spriedēja ir iekļauta šo brašo runātāju pulkā.
Lūkojoties nākotnē, debatētāji jau sākuši gatavoties Nacionālajam debašu turnīram, kas notiks 12.novembrī Iecavas vidusskolā, kurā startēs komandas no visiem Latvijas novadiem, lai gūtu jaunu pieredzi, paziņas, viedokļus un uzlabotu savas prasmes debatējot.
Debašu fakultatīvs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā notiek pirmdienās 7.-8.stundas laikā. Ja ir vēlme iemācīties runāt publikas priekšā un argumentēt savu viedokli, kā arī jau piemīt prasmes debatēt, tad droši jebkurš interesents ir laipni gaidīts uz vērtīgām un nereti arī politiskām sarunām kopā ar vidusskolēniem un skolotājām I.Otrupi un K.Ozolu.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē