“Gribu būt karavīrs” - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

“Gribu būt karavīrs”

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
9.martā  Liepājas muzeja ekspozīcijā “Liepāja okupāciju režīmos” notika pasākums vidusskolēniem “Gribu būt karavīrs”. Šī pasākuma galvenais mērķis - iepazīstināt jauniešus ar dienestu bruņotajos spēkos un Zemessardzē.
Aktīvi pasākuma dalībnieki bija mūsu skolas 10.klases skolēni. Liepājas domes priekšsēdētāja  vietnieks V.Vitkovskis aicināja skolēnus izmantot iespēju dienēt bruņotajos spēkos un uzsvēra, ka šodien karavīrs ne tikai pilda tiešo pienākumu kaujas laukā un valsts aizsardzībā. Karavīra apgūtās zināšanas un prasmes noder arī ikdienas dzīvē.
Muzeja pagalmā skolēni iepazinās ar Zemessardzes un Jūras spēku ekipējumu, bruņojumu un transportu. Skolēniem bija iespēja pašiem izmēģināt, kā jūtas ūdenslīdējs, kad viņam mugurā ir  speciālais tērps. Vidusskolēni piemērīja bruņu vesti un ķiveri, guva priekšstatu par to, kā šauj ar kaujas ieročiem.
Pēc tam muzejā telpās bija iespēja gūt informāciju par Liepājas garnizonā dislocētajām vienībām: Zemessardzes 44.kājnieku bataljonu, Jūras spēku flotili, Nodrošinājuma pavēlniecības 1.Reģionālo nodrošinājuma centru. Vairākiem skolēniem bija interese par dienestu Zemessardzē un Jūras spēkos, tādēļ viņi aktīvi uzdeva jautājumus karavīriem.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē