“Doniņas ceļojums” - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

“Doniņas ceļojums”

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
24. aprīlī  ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros   mūsu skolā notika  pasākums “Doniņas ceļojums”, kurā piedalījās deviņas  Liepājas skolu komandas. Pasākuma ieskaņā maizes cepēja Agita Pētersone iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar maizes gatavošanas procesu – sākot ar malkas gatavošanu, krāsns kurināšanu līdz gatavās maizītes uzglabāšanai.
Pēc tam skolu komandas piedalījās konkursā, kuram bija trīs daļas. Pirmajā daļā komandas prezentēja  mājas darbu: iepazīstināja ar komandu un, izmantojot līdzi paņemtos uzskates materiālus,  pastāstīja par iecienītu ēdienu no maizes.
Otrajā daļā komandas sniedza atbildes uz teorētiskajiem jautājumiem par  maizes audzēšanu, maizes cepšanu, sastāvu, veselīgu maizes lietošanu uzturā.
Trešajā daļā komandas darbojās praktiski, gatavojot sviestmaizes no piedāvātā produktu klāsta.
Apkopojot katrā konkursa kārtā iegūtos punktus, par uzvarētāju kļuva Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolas komanda “Barankas”. Otro vietu ar vienādu punktu skaitu ieguva trīs komandas: Centra sākumskolas, 8.vidusskolas un 3.pamatskolas komandas.
Mūsu skolu šajā konkursā pārstāvēja 6.c klases meitenes, kuras parādīja sevi kā radošu, atjautīgu un zinošu komandu.  

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē