Valsts svētkos - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Valsts svētkos

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
Valsts svētku noskaņās sākumskolēniem pagājusi liela daļa novembra. Pie 2.c klases skolēniem viesojies V.Jansons - jaunsargu instruktors, kas ir arī  2.c klases skolnieces Gabrielas tētis. Gatavojoties tik nozīmīgai atceres dienai- 11.novembrim Lāčplēša dienai, V.Jansons skolēniem stāstīja par vēsturiskiem notikumiem, par to, kāpēc Lāčplēša dienai tāds nosaukums, ko tas simbolizē. Kopā ar tēti sarunā iesaistījās arī Gabriela, jo patriotisms sākas ģimenē.
3.c klases skolēni apmeklējuši Okupācijas muzeju, lai uzmanīgi klausītos stāstījumā par Latvijas varoņiem, kas drosmīgi cīnījušies par mūsu valsti – Latviju, par ordeņa izveidošanu un tā nosaukšanu Lāčplēša vārdā. Interesants jaunums izrādījās tas, ka  pirmos Lāčplēša Kara ordeņus varoņiem pasniedza pats Latvijas valsts pirmais prezidents J. Čakste.
1.c, 2.abc un 3.c klases skolēni tikušies ar Sv. Annas draudzes mācītāju Andri Brikšķi, lai pārdomātu un dziļāk izprastu Latvijas valsts himnas vārdu nozīmi Latvijas vēsturē un mūsdienās. Klausoties mācītāja stāstījumā, skolēni uzzināja, kā radās himna un cik liela nozīme tai ir katra cilvēka dzīvē un tautas vienotības stiprināšanā.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē