Mārcis Veits- Gudrais mērs - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Mārcis Veits- Gudrais mērs

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
18. aprīlī Liepājas vidusskolēni piedalījās radošajās darbnīcās “Gudrais mērs”, iejūtoties dažādu pašvaldību mēru lomās. Pasākums notika Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolā ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, to vadīja Ventspils Augsto tehnoloģiju parka pārstāve Egita Želve.  Spēlētāju uzdevums bija veikt virkni pasākumu un aktivitāšu, lai pielāgotos klimata pārmaiņu sekām, kas var negatīvi skart spēlētāju pārstāvēto pašvaldību iedzīvotājus. Spēlētājiem nācās pieņemt savai pašvaldībai atbilstošus un pareizus lēmumus, tā pasargājot pēc iespējas vairāk savu iedzīvotāju. Spēlētāju izaicinājums bija būt par patiesi gudru mēru.

Spēle ļāva izmantot skolēnu iepriekš iegūtās zināšanas ģeogrāfijā, dabaszinībās un sociālajās zinībās, aktīvi trenēt un pielietot loģisko domāšanu. Spēle bija balstīta starptautiskos klimata pārmaiņu pētījumos un statistikā, līdz ar to maksimāli pielīdzināta reālajai situācijai. Skolēni atzina, ka svarīga loma ir saliedētam komandas darbam. Daudzi arī atzina, ka nākotnē domā par vadītāja karjeru. Vērtējot Liepājas pašvaldību, skolēni atzina, ka daudz tiek darīts sporta un kultūras jomā, vēl vairāk vajadzētu vairāk attīstīt uzņēmējdarbību.

Par gudrākajiem mēriem sacensību finālā tika atzīti 3 skolu skolēni. Viens no viņiem arī mūsu 12.klases skolēns Mārcis Veits .

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē