Latvijas simtgadi sagaidot - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Latvijas simtgadi sagaidot

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
31. martā Liepājas muzejā notika Latvijas Okupācijas muzeja konkursa “ Cilvēki - Latvijas novadu dārgumi “ 2.kārta. Tiesības tajā piedalīties bija arī 8.b klases skolniecei Katrīnai Ližbovskai un 12. klases skolniecei Renātei Ķeirei. Katrīna par savu un Latvijas dārgumu bija izvēlējusies savu vecvectēvu Ernestu Laumani, kurš, būdams īsts Latvijas patriots - bijušais leģionārs, 10 gadus bija ieslodzīts nometnē Vorkutā,  pēc tam vēl 10 gadus Mordovijā (Krievijā), „nesalūza”, bet vienmēr Latvijas godu turēja augstu. Renāte palīdzēja izveidot interneta mājas lapu, kas veltīta Ernestam Laumanim. Kā unikāls vēstures avots ir vairāk nekā 200 vēstules no Mordovijas, kuras Ernests sūtījis savai meitai- Brigitai Ližbovskai, kas ir Katrīnas vecmāmiņa.
Sīvajā konkurencē Katrīnas un Renātes radošais darbs tika atzīts par labāko un ieguva 1.vietu, kā arī tiesības 9. maijā piedalīties konkursa finālā Rīgā, Latvijas Okupācijas muzejā, lai cīnītos par galveno balvu - lidojumu uz Briseli, lai apmeklētu Eiropas Parlamentu.
Liepājas muzejā tika sveikti visi konkursa dalībnieki, arī tie, kuri neiekļuva 2.kārtā. Mūsu skolas 12. klases skolēni Kitija Ieva Razma, Marlēna Bļinova un Jānis Cvībelis izveidoja videofilmu par mūsu skolas dārgumu, ilggadējo latviešu valodas un literatūras skolotāju Mirdzu Šmiti, par ko saņēma Latvijas Okupācijas muzeja Atzinības rakstus.


 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē