Baltu vienības dienai - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Baltu vienības dienai

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
9. septembrī, gaidot Baltu vienības dienu, kas tiek atzīmēta 22.septembrī par godu Saules kaujai, 10. un 12. klases skolēni kopā ar savām klases audzinātājām Lāsmu Lapinsku-Šulcu un Irisu Otrupi devās uz Žemaitiju Lietuvā, lai labāk izprastu kopējo un atšķirīgo abu baltu tautu- latviešu un lietuviešu- vēsturē.
Tika izvirzīts svarīgs ceļa mērķis-  apmeklēt iespējamo Saules kaujas norises vietu. Saules kauja notika 1236.gada 22.septembrī un tajā  lietuvieši un zemgaļi kopīgi sakāva vācu krustnešu Zobenbrāļu ordeni. Netālu no Šauļiem (tulkojumā-Saules pilsēta)- Jonišķu rajonā ir novietots Saules kaujas piemiņas akmens, kuru arī mūsu ekskursanti apmeklēja.
Kā atmiņās pauž skolotājas, “ lielu iespaidu uz mums atstāja Krusta kalna apmeklējums, kas ir viena no galvenajām katoļu svētnīcām ne tikai Lietuvā, bet visā Eiropā”. Tomēr visneparastākā ekspozīcija bija Orvida viensētā ( Orvidus Sodyba) jeb Absurda muzejā. Orvidus Sodyba atrodas netālu no Salantai pilsētiņas un tur ir rodama īsta akmeņu, krustu un īpatnēju tēlu mistērija.
Jautri, izglītojoši un, protams, draudzīgi pavadīts laiks!

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē