Ceļazīme uz Eiropas Parlamentu Briselē - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Ceļazīme uz Eiropas Parlamentu Briselē

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Maijs
Renāte Ķeire un Katrīna Ližbovska saņem ceļazīmi uz Eiropas Parlamentu Briselē

Maijā Rīgā notika Latvijas okupācijas muzeja rīkotā konkursa “Cilvēki - Latvijas dārgumi” fināls. Savus darbus aizstāvēja 21 skolēns no visiem Latvijas novadiem. Viņu vidū bija mūsu skolas 12.a klases skolniece Renāte Ķeire un 8.b klases skolniece Katrīna Ližbovska. Meitenes prezentēja interneta mājaslapu, kas veltīta Katrīnas vecvectēvam, leģionāram un Latvijas patriotam Ernestam Laumanim.

Visi darbi bija ļoti interesanti un daudzveidīgi. Daudzi darbu autori iesaistīja savas uzstāšanās laikā arī pašus savu darbu varoņus - izvēlētos Latvijas dārgumus. Arī Katrīna uz darba aizstāvēšanu bija uzaicinājusi savu vecmāmiņu Brigitu Ližbovsku, kas ir Ernesta Laumaņa meita.

Darbi bija tik savdabīgi un skolēnu uzstāšanās tik emocionālas, ka likās neiespējami tos sadalīt pēc iegūtajām vietām. Tāpēc par uzvarētājiem kļuva visi. Visi skolēni saņēma ceļazīmi uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli, lai viesotos pie Eiropas Parlamenta deputātiem no Latvijas Ineses Vaideres, Ata Pabrika un Krišjāņa Kariņa. No Liepājas tie bija 4 skolēni, no kuriem divas meitenes no mūsu skolas.

Renāte un Katrīna 6. un 7. jūnijā viesosies Eiropas Parlamentā Briselē pie EP deputāta Krišjāņa Kariņa.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē