Debašu turnīra rudens sesijā - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Debašu turnīra rudens sesijā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
12.novembrī Iecavas vidusskolā notika Debašu centra organizētais Nacionālais debašu turnīrs, kas pulcēja vairāk kā 100 debatētājus no dažādām Latvijas izglītības iestādēm, lai debatētu par sabiedrībā aktuālu tēmu – latviešu sabiedrības politisko aktivitāti. Kopumā turnīrā piedalījās 36 debatētāju komandas, kas debatēja gan angļu, gan latviešu valodās. Liepāju turnīrā pārstāvēja J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, 5.vsk., 6.vsk., 15.vsk.debatētāji. Rudens sesijas debašu rezolūcija bija „Latviešu sabiedrība ir/nav pilsoniski aktīva”.
Šajā turnīrā mūsu skolu pārstāvēja viena komanda, kuras sastāvā bija 12. klases puiši – Inguss Pumpurs, Ralfs Ābele un Mārcis Veits, kā arī divi debašu tiesneši – skolotāja Kintija Ozola un 11.klases skolniece Anna Audare.
Nacionālā turnīra ietvaros katrai komandai ir jādebatē trīs reizes, lai noskaidrotu, kuri ir labākie turnīra debatētāji. Mūsu skolas komanda uzvarēja divos no trim debašu riņķiem, tomēr jāmin, ka visas Nacionālā debašu turnīra komandas bija vienlīdz līdzīgas un prasmīgas debates veidošanā.
Lielu lepnumu mūsu skolai sagādāja debatētājs Inguss Pumpurs, kurš tika atzīts par vienu no labākajiem turnīra debatētājiem visā Nacionālajā debašu turnīrā.
Nacionālais debašu turnīrs notiek divas reizes mācību gadā – rudens un pavasara sesijas laikā. Šajā turnīrā debatētājiem ir iespēja gūt jaunu pieredzi, paziņas, kā arī attīstīt un pilnveidot savas prasmes debatējot, jo katrs turnīra dalībnieks var iemācīt otram kaut ko jaunu un īpašu, ko, iespējams, savā komandā neesam pamanījuši.
Debašu fakultatīvs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā notiek pirmdienās 7.-8.stundas laikā. Ja ir vēlme iemācīties runāt publikas priekšā un argumentēt savu viedokli, kā arī jau piemīt prasmes debatēt, tad droši jebkurš interesents ir laipni gaidīts uz vērtīgām un nereti arī politiskām sarunām kopā ar vidusskolēniem un skolotājām I.Otrupi un K.Ozolu.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē