Ziemassvētku kaujām 100 - Skola2017

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Ziemassvētku kaujām 100

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Janvāris
Jau vairāk nekā 20 gadus viens no J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas skolēnu iemīļotākajiem muzejiem ir Ziemassvētku kauju muzejs Tīreļpurvā. Katru gadu vēstures skolotājas organizē skolēniem izglītojošas ekskursijas uz latviešu strēlnieku kauju vietām 1.pasaules karā. Uzzinot par Ziemassvētku kauju simtgadei veltīto skolēnu erudītu konkursu “ Latviešu strēlnieka stāsts”, skolēni un skolotājas bija vienisprātis- mums tur jābūt.
Konkurss notika 7. janvārī Jelgavas novada Valgundes kultūras namā. Tajā bija jāatbild uz jautājumiem par strēlnieku kaujām, jāpazīst viņu komandieri, jāpārzina strēlnieku tēmas attēlojums mākslā, jāpazīst pieminekļi, kas veltīti strēlniekiem dažādās Latvijas vietās u.c. Kā mājas darbs bija jāsagatavo un jānodzied kāda no strēlnieku dziesmām. Skolotāja un skolēni saka paldies Liepājas teātrim, kas palīdzēja ar strēlnieku krekliem un cepurēm, lai labāk varētu iejusties strēlnieku lomās.
14 komandu no visiem Latvijas novadiem konkurencē 1.vietu ieguva  J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas komanda .Diplomu par iegūto 1. vietu un piemiņas balvas no Jelgavas novada pašvaldības, Latvijas Kara muzeja, NBS un Latviešu strēlnieku apvienības saņēma 9. klases skolēni Emīlija Branda, Elizabete Dravniece, Mārcis Mazūrs, Luīze Tereščuka un Paula Beatrise Valtere, kā arī Samanta Tedejeva.
7. janvāra dienā un vakarā bija gandrīz tikpat auksti kā pirms 100 gadiem, kad strēlnieki devās kaujā. Tas neatturēja skolēnus piedalīties pārējos atceres pasākumos, kā arī pašus izturīgākos doties lāpu gājienā uz 6 km attālo Ložmetējkalnu.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē