Uzvara “Krasta ļaudīs” - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Uzvara “Krasta ļaudīs”

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
Atpūtas centrā "Libava” 16.septembrī jau septīto reizi notika Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšanas ceremonija. Galveno balvu un 1000 eiro lielu prēmiju saņēma rakstniece Andra Manfelde par romānu "Virsnieku sievas". Līva balvai bija izvirzīta virkne ļoti spēcīgu literāru darbu. Nominācijā "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā" pavisam bija izvirzīti 12 literārie darbi.

Iesniegtos rakstnieku darbus nominācijā “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā” vērtēja konkursa žūrija: Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs Arno Jundze, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente Anda Kuduma, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesors Edgars Lāms un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Savukārt konkursa nominācijā "Labākais skolu jaunatnes literārais darbs "Ietin Latviju pasaku villainē"  iesniegtos skolēnu darbus vērtēja latviešu valodas un literatūras skolotāji Normunds Dzintars, Baiba Lāma un Valda More, kā arī Liepājas Universitātes lektores Linda Zulmane un Sandra Okuņeva.

Balvu pasniegšanas ceremonija sākās ar labāko skolēnu darbu autoru sveikšanu. Pavisam bija saņemti 19 skolēnu darbi no Neretas, Saulkrastiem, Viļāniem, Limbažiem. Galveno balvu "Krasta ļaudis" un prēmiju 300 eiro apmērā žūrija piešķīrusi mūsu J.Čakstes 10.vidusskolas skolniecei Annai Paulai Spriedējai par viņas nesamāksloto, vienkāršo un sirsnīgo "Pasaka par dvēseļu gulbjiem". Taču, tā kā Paula ir Amerikā, tad balvu saņēma mamma. 2. vietu un prēmiju 200 eiro apmērā saņēma Jeļizaveta Klimanova no Viļānu vidusskolas ar radošo darbu "Pasaka par Latvi" un  mūsu  12.klases skolniece Diāna Anna Audare ar radošo darbu "Vēja raganiņas piedzīvojumi Liepājas ostā". 3. vietu un prēmiju 100 eiro apmērā saņēma Rita Voronova no Tukuma Raiņa ģimnāzijas ar radošo darbu "Patiesības vēstnesis" un Agnija Lazdiņa no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ar darbu "Lībiešu sargātāji un "Līvlizt"".

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē