Mācāmies debatēt - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Mācāmies debatēt

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
Šā gada 15.-16.septembrī Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā nevalstiskā organizācija "Debašu centrs" rīkoja meistarklases topošajiem un jau pieredzējušajiem debatētājiem, lai pilnveidotu to prasmes un ieinteresētu debašu kultūrā.

Pirmajā meistarklašu dienā skolēniem un skolotājiem bija iespēja klausīties Latvijas Debašu asociācijas "QUO tu domā?" valdes locekļa Rasmusa Filipa Geka lekcijas par argumentāciju,  kā arī  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pētnieces un lektores Klintas Ločmeles lekciju par medijpratību - kā jaunieši spēj orientēties plašajā informācijas klāstā, kuru mums sniedz sociālie mediji un cik daudz viltus informācijas klejo mums apkārt. Jaunie debatētāji šajā dienā klausījās O.Kalpaka Liepājas 15.vidusskolas debašu kluba vadītājas Maijas Ročānes lekciju par debašu pamatprincipiem un argumentu veidošanu.

Otrajā meistarklašu dienā ikvienam dalībniekam bija iespēja reāli iesaistīties debatēs - veidot lietu, komunicēt un aizstāvēt to tiesnešu priekšā. Jauno dalībnieku komandu šajās meistarklasēs veidoja mūsu skolas 11.klases skolniece Izabella Džeriņa, 9.klases skolniece Katrīna Ližbovska, kā arī Liepājas Raiņa 6.vidusskolas skolēns Miks (attēlā). Jāmin, ka vienā no diviem debašu riņķiem mūsu skolas komanda uzvarēja.

Debašu meistarklases apmeklēja mūsu skolas 9.klašu skolēni Elvijs Griģis, Margarita Volkova, Katrīna Ližbovska, Kārlis Bergs, Roberts Dreimanis un 11.klases skolnieki Izabella Džeriņa un Raimonds Žipris. Jaunas idejas par debašu tiesāšanu un organizēšanu guva skolotājas Kintija Sila, Irisa Otrupe un Aija Līva.

Ikviens skolēns, kam ir interese par oratorisko prasmju attīstīšanu, argumentācijas uzlabošanu un kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu, ir aicināts uz mūsu skolas debašu kluba fakultatīvu, ko organizē skolotāja K.Sila (41.kab.).

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē