“Iedvesmas stunda” - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

“Iedvesmas stunda”

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
Karjeras nedēļas ietvaros vidusskolas jauniešiem notika “Iedvesmas stunda", kas tika rīkota ar mērķi iedvesmot jauniešus svarīgajā dzīves posmā, kad tiek pieņemts lēmums par turpmākā ceļa izvēli. Pasākumu vadīja mūziķis Arstarulsmirus un iniciatīvas vadītāja Diāna Kļimčenko.
Šogad “Iedvesmas stunda” tika rīkota Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolā. Skolēniem bija iespēja tikties ar pazīstamiem mūziķiem un  klausīties viņu iedvesmas stāstos un padomos. Mūsu skolu šajā pasākumā pārstāvēja skolēnu līdzpārvaldes dalībnieki.
Renārs Kaupers jauniešiem stāstīja faktus, par kuriem iepriekš neviens nebija dzirdējis. Viņš dalījās atmiņās par grupas "Prāta vētra" izveidošanu, savu vietu klasē un draugu, grupas biedru satikšanu.
Mūziķis stāstīja par savu pieredzi karjeras izvēlē un tās attīstībā. Izrādās, ka šis ceļš nav bijis viegls un “rozēm kaisīts”. Arī Renāram ir bijuši depresīvi periodi, sajūta, ka neviens nesaprot. Viņš dalījās piedzīvotajā, atklāja, kā šo sajūtu pārvarējis un spējis strādāt tālāk.
Skolēni diskusijas ietvaros dalījās ar savām nākotnes iecerēm un atklāja, kas viņos raisa šaubas, nedrošības sajūtu.
Lai gūtu vairāk iedvesmas, skolēniem tika doti arī praktiski uzdevumi. Katrs skolēns uzrakstīja, kas tieši viņu iedvesmo un raisa ideju veidošanos, palīdz pārvarēt negatīvo. Pēc tam šis pats jautājums tika apspriests skolu komandās, līdz beidzot visi klātesošie pasākuma dalībnieki izveidoja kopīgu “Liepājas iedvesmas topu”. Šī topa augšgalā tika izvirzīta ģimene, draugi, daba.
  Skolēni baudīja arī R. Kaupera un Arstarulsmirus muzikālo priekšnesumus, bet pasākums tika noslēgts ar kopīgu fotografēšanos.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē