Katram sava Lasīšanas diena - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Katram sava Lasīšanas diena

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
Lai lasītu, nemaz nevajag būt lielam. Nereti pat lielāku prieku par grāmatām izjūt tieši mūsu jaunākie. 5.septembrī visi sākumskolas skolēni piedalījās akcijā “Lasīsim kopā!”.  2.b šo akciju iesāka ar  stāstījumu par tām grāmatiņām, kuras izlasījuši vasarā, zīmēja galveno varoņu vai notikumu ilustrācijas, kā arī centās noskaidrot, kura tad ir bijusi visinteresantākā grāmata. 2.b klasē šādu grāmatu ļoti daudz!
2.a klases skolēni šajā dienā izmēģināja, kā tas ir  - lasīt grāmatu pavisam neierastā vietā  un veidā – cits guļus, cits sēdus un  kāds cits- zem galda sēžot.
Savukārt 4.b klases skolēni Lasīšanas dienā mācījās pielietot VIMALA metodi, kuru skolotāja Inta Treilība kopā ar saviem skolēniem cenšas pielietot  savās latviešu valodas stundās.
4.c klase, iesākot darbu Lasīšanas dienā, vispirms pieminēja latviešu rakstnieku, gleznotāju un grāmatu ilustratoru Jāni Jaunsudrabiņu, kuram šogad paliek 140. Skolēni ar interesi klausījās stāstījumu par viņa dzīvi un viņa dzīves vērtībām, lasīja fragmentu no  grāmatas „Piemini Latviju!” un  izteica savas domas par to, kas ir dzimtene, ar kuru valsti jālepojas un kādēļ. Katrs centās pateikt, kas skaists ir Latvijā. Kopīgi noskaidroja, kāpēc dzimtene ir vislielākais dārgums.
" Ja tu gribi kaut ko sasniegt, tev ir jācenšas- ne tikai jāgrib. Strādājot paliksi gudrāks. Padomā pirms dari. Ieguvu praktiskus padomus, kā darīt dažādas lietas. Nav labi apbēdināt citus. Ja draugs tev melo, viņš nav īsts draugs.  Neviena vieta nav labāka par mājām. Jāmīl mamma, jo viņa dara priekš tevis, viņa tevi mīl..." Šādas atziņas izskanēja no 3.c klases skolēniem pēc grāmatu  lasīšanas. Šīs  atziņas tagad rotā klasi, lai katrs varētu tās izlasīt vēlreiz!

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē