Tūrismu Liepājā izzina 8-tie - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Tūrismu Liepājā izzina 8-tie

Par skolu > Karjeras izglītība
Lai arī mūsu drēgnais un lietainais rudens nevedina uz domām par ceļošanu pa Liepāju, novembra nogale skolas astoto klašu skolēniem saistījās ar tūrisma jomu. Pasākuma “Tūrisms Liepājā” mērķis bija pievērst jauniešu uzmanību tūrisma jomai kā iespējai darba tirgū un uzņēmējdarbībai nākotnē šeit pat – Liepājā. Pasākuma ietvaros skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādu tūrisma jomu speciālistiem klātienē. Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā skolēni iepazinās ar iestādes darba specifiku un tur strādājošajiem cilvēkiem. Noskaidroja, kādām zināšanām un personības īpašībām jāpiemīt, lai varētu strādāt birojā. Tā kā tūrisma informācijas birojs nodarbojas ar ienākošo tūrismu, tad arī paši skolēni padalījās ar idejām par vietām, kuras Liepājā viņi labprāt parādītu ciemiņiem no citām Latvijas pilsētām.Pēc tam jaunieši apmeklēja tūrisma aģentūru “Ap Sauli” un iepazinās ar tajā strādājošo profesiju cilvēkiem. Birojā varēja izvērtēt aģentūras saspringto darba ritmu un katra darbinieka vietu, lomu un atbildību, lai klienti būtu apmierināti ar saņemto pakalpojumu. Ceļojumu konsultante Laura Šnepe atbildēja uz skolēnu jautājumiem par nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, lai varētu veikt darba pienākumus. Skolēni uzzināja par gida profesijas jaukajiem mirkļiem un grūtībām, kā arī par izglītības iestādēm, kurās iespējams apgūt ar tūrisma jomu saistītās profesijas.

Viesnīcā “Promenade Hotel” skolēni ieguva izpratni par viesnīcas praktisku darbību.  Konferenču un pasākumu vadītāja Nika Siliņa iepazīstināja viesnīcas administrācijas un apkalpojošā personāla darbu, ar administratora darba pienākumiem un nepieciešamajām prasmēm. Iespējams, uzzinot, cik smags darbs ir viesnīcas istabenēm, kāda no jaunietēm mainīs domas par vieglajām peļņas iespējām ārvalstu viesnīcās. Nika Siliņa uzsvēra, ka katram, kas godprātīgi un apzinīgi veic savu darbu, viesnīcā ir iespējama karjeras izaugsme. Vēl skolēni iepazina viesnīcas restorānu darbību un profesionāļus tajā. Noslēgumā speciāliste atbildēja uz skolēnu jautājumiem par prakses iespējām vasarā, par dažādu profesiju apguves iespējām, profesionālo izaugsmi, atalgojumu.

Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē