Pielaikojot profesijas - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Pielaikojot profesijas

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
18.oktobrī 8.a un 8.c klašu skolēni viesojās O.Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā, kur Karjeras nedēļas ietvaros notika pasākums “Pielaiko profesiju!”. Skolēni iepazinās ar dažādu nozaru profesiju pārstāvjiem, uzzināja par izglītības iespējām konkrētajā nozarē, kā arī izmēģināja dažādu profesiju pārstāvju darbu meistardarbnīcās.

Aktivitāšu klāsts bija plašs un daudzveidīgs Skolēni uzzināja par Valsts robežsardzes darbu un paši izmēģināja darboties ar tās aprīkojumu. Tika noņemti pirkstu nospiedumi, uzlikti roku dzelži “pārkāpējiem”, iepazīti kaujas ieroči, veikta dokumentu pārbaude.

Militāro jomu varēja iepazīt, darbojoties Jaunsardzes praktiskajā nodarbībā. Lai arī tā ilga tikai pusstundu, jāatzīst, ka vairākiem puišiem un meitenēm nodarbība bija grūts un skarbs pārbaudījums. Zēni labprāt iepazinās ar ūdenslīdēju darbu un aprīkojumu.

Vēl jaunieši uzzināja, kādas profesijas var apgūt RSU Liepājas filiālē, paši kļuva par farmaceitiem, pagatavojot zāles-vitamīnu dzērienu. Saistoša bija saruna ar LCS traumatologu Jāni Vozņesenski, kurš uzsvēra izglītības un neatlaidības nozīmi cilvēka mērķu sasniegšanā. “Varbūt kāds no šodien satiktajiem cilvēkiem mainīs visu jūsu dzīvi! Ja jūs kaut kam veltat pietiekami daudz laika un pūļu, tad varēsiet sasniegt visu, ko vēlaties!”- skolēniem sacīja ārsts.

Tie, kam tuva sporta joma, uzzināja profesionāla basketbolista darba ritmu un iepazina sporta trenera darbu - izmēģinot  zumbas soļus.

Uzņēmējdarbības veiksmes noslēpumus atklāja frizētavas īpašnieks, bet televīzijas žurnālists iepazīstināja ar sava darba neredzamo pusi.

Pasākuma noslēgumā skolēni pauda gandarījumu par iegūtajām jaunajām zināšanām un pieredzi.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē