Aiz skatuves - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Aiz skatuves

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
Novembra vidū  9.b klases skolēni , klases audzinātāja Baiba un skolas karjeras konsultante viesojās Liepājas teātrī. Jauniešiem bija paredzēta iepazīšanās ar teātri kā profesionālās mākslas, mūzikas un kultūras centra funkciju realizētāju, ar tajā strādājošajiem profesionāļiem un viņu darba saturu.

Skolēniem bija iespēja tikties ar aktrisi Ainu Kareli, kura Liepājas teātrī ir nostrādājusi vairāk kā 40 gadu. Jaunieši uzzināja par aktiera darba specifiku, nepieciešamajām prasmēm.

Izstaigājot visas teātra telpas, skolēniem bija iespēja uzzināt, cik daudz dažādu specialitāšu cilvēku ir iesaistīti, lai no idejas taptu izrāde, kādu to redz skatītāji. Gide paskaidroja un parādīja, kā top izrādes scenogrāfija, skatuves iekārtojuma makets un kā strādā mākslinieki, lai iecerēto realizētu nepieciešamajā izmērā. Jaunieši par scenogrāfu un mākslinieku darbu bija pārsteigti, jo viņu zināšanas un priekšstats par šim profesijām iepriekš bija savādāks.

Ilgāk jauniešiem bija iespēja uzkavēties teātra frizētavā. Šeit varēja izmēģināt, kā jūtas aktieri, kad tiem ir pielikti liekie mati, pielīmētas ūsas. Vēl paši skolēni pielaikoja dažādas parūkas, uzzināja, kā tas darāms pareizi.

Vēl skolēni tika iepazīstināti ar dekoratora, grimētāja, tērpu mākslinieka, gaismotāja, skatuves strādnieku darbu. Viņi uzzināja par šo profesionāļu darba pienākumiem izrādes sagatavošanas procesā, kā arī par darbu izrādes norises laikā.

Pasākums notika projekta „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē