Pēc pieredzes uz Jelgavu - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Pēc pieredzes uz Jelgavu

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
25.novembrī Jelgavas pilī norisinājās Nacionālais debašu turnīrs, kurā pulcējās 20 komandas, kas debatēja latviešu valodā, un 13 komandas, kas debatēja angļu valodā, pulcējot kopā vairāk nekā 100 skolēnus no visas Latvijas. Debašu rezolūcija bija "Latvijas sabiedrībā ir/nav pieprasījums pēc kvalitatīva mediju satura".

Mūsu skolu pārstāvēja divas komandas - Katrīna L., Kārlis, B. un Roberts D. no 9.klasēm un Emija P., Lote S. un Rūdolfs K.no apvienotās 8./9.klašu grupas. Nacionālajā turnīrā, kā atzina skolēni, tika gūta liela pieredze un apņēmība turpināt debatēšanu, lai nākamreiz varētu cīnīties par uzvarām visā turnīrā.

Latviešu valodas debatēs triumfēja komanda no Krāslavas, kas izcēlās ar savu mieru un pārliecību par sagatavoto lietu, turpretī angļu valodas debatēs uzvarēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas komanda, kas turnīrā iepriekšējā mācību gadā nebija piedalījusies.

Mūsu skolas komandas uzsāks gatavošanos paraugdebatēm, kas notiks janvārī un uz kurām būs aicināts ikviens interesents.

Debašu fakultatīvs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā šogad notiek pie divām skolotājām – Kintijas Silas un Aijas Līvas. Ikviens skolēns, kam šobrīd ir radusies vēlme attīstīt savas uzstāšanās un argumentācijas spējas, ir laipni aicināts pie abām skolotājām, lai, kopā strādājot, sasniegtu savus mērķus un padarītu skolu vēl lepnāku, veicinot arvien jaunus panākumus.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē