Roku rokā ar studentu - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Roku rokā ar studentu

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
No 5.-25.martam Liepājas Universitātē norisinās ēnu dienas ietvaru akcija "Roku rokā ar studentu" ar aicinājumu "Skolēn, nāc un piedalies studenta dzīvē!" Skolēnu brīvlaikā šādu iespēju izmantoja divi J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas 5.a. klases skolēni- Monta Heidemane un Gabriēls Zīverts. Abi skolēni vairākas dienas ēnoja 2.kursa pedagoģijas fakultātes maģistranti Mariku Beļēviču, kura šobrīd studē par vizuālās mākslas, dizaina un kulturoloģijas skolotāju. Maģistrantes Marikas pavadībā skolēni klātienē iepazina Liepājas Universitāti, devās uz lekcijām un citiem interesantiem pasākumiem, kā, piemēram, 14. martā ķīniešu kultūras dienas pasākumus Liepājas Universitātē.

Brīvprātīgie skolotāji no Ķīnas klātesošos iepazīstināja ar Konfūcija institūtu, tradicionālo mūziku. Tāpat arī bija praktiskās nodarbības Ķīnas mezglu izgatavošanā, Ķīnas tradicionālā papīra griešanā un zīmēšanas tehnikā.

Praktiskās nodarbības vadīja pasniedzēji no Ķīnas un tās notika angļu valodā. Tādēļ Gabriēls ar Montu varēja ne tikai veikt dažādus rokdarbus un zīmēt, bet arī pielietot un nostiprināt savas zināšanas angļu valodā, par ko abiem bija milzīgs gandarījums. Kā atzina abi skolēni- tas bija tik ļoti interesanti un aizraujoši, ka nodarbības laiks paskrēja nemanot!
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē