Sasniegumi Debašu turnīrā - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Sasniegumi Debašu turnīrā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Novembris
4.novembrī Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā Debašu centrs organizēja Reģionālo turnīru, kas pulcēja apmēram 70 skolēnu no Liepājas un Ventspils skolām, lai debatētu par tēmu „Latvijas sabiedrībā ir pieprasījums pēc kvalitatīva mediju satura”. Kopumā šajā turnīrā piedalījās 8 komandas, kas debatēja angļu valodā, un 9 komandas, kas debatēja latviešu valodā.

Liepāju turnīrā pārstāvēja J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas, Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas, 5.vsk., 6.vsk., 15.vsk.debatētāji.

Šajā turnīrā mūsu skolu pārstāvēja četras komandas, kas ir pēdējo gadu rekords skolas debašu komandu skaita ziņā – 8.klašu komanda, kuras sastāvā bija Alise Anuže, Lote Anna Strīķe un Rūdolfs Knauts, 9.klašu komanda – Samanta Bethere, Kristiāna Volkova un Emija Prūse, kā arī divas 9.un 11.klašu apvienotās komandas – Katrīna Ližbovska, Kārlis Bergs un Raimonds Žipris, kā arī Roberts Dreimanis, Lūkass Stavišinskis un Izabella Džeriņa.

Lielu lepnumu mūsu skolai sagādāja ikviens debatētājs, jo spēja pārvarēt uztraukumu un debatēt pirmo reizi publikas priekšā, kā arī uzvarēt debašu dueļos. Vislielākais prieks mums ir par komandu, kurā bija Katrīna, Kārlis un Raimonds, kas ieguva turnīrā 2.vietu, arī šai komandai turnīrs bija pirmais, kā arī liels lepnums par Loti, kura tika atzīta par vienu no trim turnīra labākajiem runātājiem.

Mūsu skolas komandas uzsāks gatavošanos Nacionālajam debašu turnīram, kas notiks jau pavisam drīz – 25.novembrī Jelgavā.

Debašu fakultatīvs J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā šogad notiek pie divām skolotājām – Kintijas Silas un Aijas Līvas. Ikviens skolēns, kam šobrīd ir radusies vēlme attīstīt savas uzstāšanās un argumentācijas spējas, ir laipni aicināts pie abām skolotājām, lai, kopā strādājot, sasniegtu savus mērķus un padarītu skolu vēl lepnāku, veicinot arvien jaunus panākumus.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē