“Profesijas mākslas pasaulē” - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

“Profesijas mākslas pasaulē”

Par skolu > Karjeras izglītība
Aprīlī J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolā pulcējās viesi no Liepājas pilsētas skolām, lai piedalītos karjeras izglītības pasākumā “Profesijas mākslas pasaulē”. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādu radošo profesiju pārstāvjiem.

Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers  ļoti saistoši un interesanti stāstīja par aktiera profesijas izvēli, par grūtībām, kas jāpārvar, kā arī par to, kas sniedz vislielāko gandarījumu. Skolēniem pašiem bija iespēja iejusties aktiera darbā, izspēlējot nelielus skečus. Jaunieši atzina, ka tas nav tik viegli, kā šķiet, vērojot aktiera spēli uz skatuves.

Mākslinieces Gintas Stavronskas vadītajā meistarklasē jaunieši varēja iepazīt mākslinieka profesiju, kā arī novērtēt savas spējas, intereses un atbilstību šai profesijai. Dziedātāja, “X-faktora” dalībniece Agnese Kuplēna atklāja savas profesijas apguves posmus, kas arī prasa lielu pacietību, apņēmību un darbaspējas. Vienojoties ar jauniešiem kopējā dziesmā, viņa atklāja dažas sava darba nianses. Deju pasniedzējs Dairis Vaidila atbildēja uz skolēnu jautājumiem un savas profesijas dažus elementus centās iemācīt jauniešiem. Jāatzīst – tas izdevās tikai dažiem!

Pasākuma noslēgumā Liepājas Universitātes pārstāvji pastāstīja par iespējām studēt ar mākslu saistītās specialitātēs. LiepU studenti demonstrēja 3-D tehnoloģiju iespējas. Skolēniem, kuri darbojās visās radošajās pieturās, bija iespēja piedalīties loterijā. Balvā -biļetes uz Liepājas teātra izrādi.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē