"Adi ātri! Sit trāpīgi!" - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

"Adi ātri! Sit trāpīgi!"

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
 J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolā skolēni no aptuveni 15 dažādām skolām 18.oktobrī pierādīja, ka adīšana, kas šķietami pēdējo gadu laikā kļūst arvien nepopulārāka jauniešu vidū, tomēr spēj pulcēt 72 adīt mīļotājus.
  Ātradīšanas čempionāts "Adi ātri" notika jau septīto reizi un interese bija ļoti liela ne vien no liepājniekiem, bet arī no apkārtnes skolu audzēkņiem. Adītājiem jāievēro visi vērtēšanas kritēriji - jābūt noteiktajam valdziņu skaitam, izstrādājuma malā jāveidojas pīnītei, kā arī darbam jābūt kvalitatīvam ar pēc iespējas vairāk rindiņām. Meitenēm noteikts gan adatu izmērs, gan dzijas izmērs, lai vērtēšana būtu objektīva.
  Kamēr meitenes adīja, citā kabinetā, bruņojušies ar āmuriem, 36 skolēni ātrnaglošanas sacensībās cīnījās par ceļojošo kausu "Zelta āmurs". Katru komandu veidoja 2 zēni un 1 meitene. Skolotāji atzina, ka pat notikuši strīdi meiteņu starpā par to, kura piedalīsies un kura nē.
  Zēniem uz ātrumu kokā bija jāiedzen četras naglas, meitenēm - trīs, taču bija meitenes, kuras bija veiklākas naglotājas par puišiem. Vairāki skolotāji ir vienisprātis - meitenes kļūst pa lieliskām naglotājām
  Pēc individuālajiem pārbaudījumiem komandai uz ātrumu bija jāiedzen liela nagla, katram dalībniekam sitot ar āmuru pa vienai reizei. Visātrākā bija 10. vidusskolas komanda, kas "Zelta āmuru" ieguva jau trešo reizi.

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē