Ēnu diena - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Ēnu diena

Par skolu > Karjeras izglītība
Ēnu diena 2017.gadā norisināsies 15.februārī
Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme.
Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.
Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.
ĒNU DIENAS 2017 NOLIKUMS
Portāls www.enudiena.lv piedāvā:
• No decembra līdz februārim: Ēnu devēju (uzņēmumi/organizācijas) vakanču reģistrācija; Ēnotāju (skolēni) reģistrācija un pieteikšanās vakancēm, Ēnotāju apstiprināšana uz konkrētām vakancēm
• Cauru gadu: Ēnu devēju ekskursiju piedāvājuma veidošana un skolas pārstāvju pieteikšanās uz ekskursijām
Ēnu dienas termini:
Ēnotājs jeb Ēna ir 1. – 12.klašu (arī profesionālo izglītības iestāžu 1. – 4. kursu) audzēknis, kas Ēnu dienā 4 – 6 stundas seko izvēlētās profesijas pārstāvim viņa darba gaitās un izzina, kas nepieciešams, lai pats reiz kļūtu par profesionāli. Ēnotājam ir jāreģistrējas portālā, lai varētu pieteikties vakancēm.
Ēnot – process, kurā skolēns 4 – 6 stundas seko izvēlētās profesijas pārstāvim viņa ikdienas darba gaitās un izzina, kas nepieciešams, lai pats reiz kļūtu par augstas raudzes profesionāli.
Ēnu devējs – uzņēmums, organizācija vai valsts institūcija, kas pieteikusies Ēnu dienai, dodot skolēniem iespēju ēnot savus darbiniekus. Ēnu devējiem ir jāreģistrē savas organizācijas profils, lai varētu izmantot portāla sniegtās iespējas un pieteikt vakances.
Ēnojamais – ikviens uzņēmuma, organizācijas vai valsts institūcijas (Ēnu devēja) darbinieks, kurš uzņem Ēnu un dalās savās profesionālajās zināšanās, prasmēs un darba pieredzē.
Vakance – Ēnu devēja pieteikts viena cilvēka – Ēnojamā - amats, kuru 1-4 skolēni-ēnotāji Ēnu dienas ietvaros varēs ēnot

Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē