"Vienaudzis vienaudzim" - Skola2018

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

"Vienaudzis vienaudzim"

Projekti > "Vienaudzis vienaudzim" 2017
23.novembrī mūsu skolā bija jūtama rosīga darbošanās- projekta “Vienaudzis vienaudzim” ietvaros tika rīkota izglītojoša nodarbība 9., 10.klašu skolēniem. Vienā no mācību telpām tika iekārtota darba vide, 11.klases meitenes baltos krekliņos ar sarkanu krustu virsū strādāja četros posteņos, rādīdamas, stāstīdamas un iesaistīdamas visās darbībās skolas biedrus. Nodarbības mērķis bija iemācīt, kā sniegt palīdzību četros dažādos gadījumos, kad tā kādam nepieciešama.

Kā stāsta projektā iesaistītās skolnieces Madara un Katrīna no 9.b klases, viņas projektam pieteikušās, jo vēlas savu nākotni saistīt ar medicīnu. "Vēlējos pilnveidot sevi, iegūt jaunas zināšanas un iemācīt tās arī citiem, zināt, kā rīkoties ārkārtas situācijās," stāsta Madara. Ar medicīnas pasauli abām meitenēm šī bijusi pirmā saskare, un interese par to tagad augot augumā. Pašām sniegt palīdzību skolā, uz ielas vai citās situācijās līdz šim vēl neesot gadījies, taču tagad, ja tāda situācija radīsies, viņas jutīšoties drošas par to, kas jādara. Vēl viena svarīga lieta, ko dod šāds pasākums, ir vienaldzības mazināšana sabiedrībā, tas mudina būt vērīgākam pret līdzcilvēkiem.

To, ka pirmās palīdzības popularizēšana notiks tieši šādā formā, izdomājušas meitenes pašas. Biedrība "Latvijas Pirmās palīdzības vienība" projektu "Vienaudzis vienaudzim" uzsāka septembrī. Vispirms jaunieši paši mācījās sniegt pirmo palīdzību, bet tagad ir kārta praktiskai izglītošanas darba apgūšanai – zināšanas un prasmes jāspēj nodot citiem.

Projekts "Vienaudzis vienaudzim" notiek ar Liepājas pašvaldības atbalstu – tas saņēma līdzfinansējumu pašvaldības rīkotajā NVO projektu konkursā.
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē