Prakses kalve 2020 - Skola2021

Pāriet uz saturu

Prakses kalve 2020

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
Jaunā Prakseskalve2020 ir sākusies! Turpmākos mēnešus jaunieši no Rīgas, Ventspils, Valmieras, Ādažiem, Liepājas un Carnikavas tiksies piektdienu vakaros. Mūsu skolu pārstāvēs Arvis Lozda!
Kas ir Prakses Kalve? Aktīvi un zinātkāri jaunieši varēja pieteikties dalībai Eiropas Savienības mājas izaugsmes nodarbību ciklā "Prakses kalve 2020". Šī gada tēma – EIROPAS ZAĻAIS KURSS.
Konkursa kārtībā tika izvēlēti 20 mērķtiecīgākie un motivētākie jaunieši no visas Latvijas, kuri četrus mēnešus reizi nedēļā tiksies radošās un praktiskās nodarbībās. Atbilstoši šī gada tēmai, jaunieši izzinās klimata pārmaiņu, bioloģiskās daudzveidības, bezatkritumu dzīvesveida, urbānās mobilitātes un pilsētvides plānošanas tēmas, kā arī diskutēs ar ekspertiem par pilsonisko aktīvismu, iesaistīšanos dabai un klimatam būtisku jautājumu risināšanā.
Ciklā jauniešiem būs iespēja uzlabot arī sadarbības un attiecību veidošanas, kā arī publiskās runas un sociālo mediju komunikācijas prasmes.
Šogad pirmo reizi dalībniekiem būs iespēja izstrādāt idejas zaļo, videi draudzīgo iniciatīvu konkursā un iegūt finansējumu to īstenošanai savā skolā, kopienā vai pašvaldībā.
Nodarbības vadīs profesionāli un zinoši eksperti: Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele, Kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētāja vietniece, Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis, apmācību vadītājs piedzīvojumu organizācijā “Lūzumpunkts” Māris Resnis, komunikācijas konsultante Ieva Knāķe, ārsts-psihoterapeits Artūrs Miksons, dabas draugs Jānis Zilvers, komunikācijas speciāliste, Zero Waste Latvija biedre Maija Krastiņa, arhitekts, apvienības “Pilsēta cilvēkiem” aktīvists Oto Ozols, debašu organizācijas „Quo Tu Domā?” valdes loceklis Edgars Klētnieks, pilsoniski aktīvā tiesību zinātnes studente Natālija Knipše un citi.
Atgriezties pie satura