Radošuma diena - Skola2016

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Radošuma diena

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
   Kā jau ikkatru gadu mūsu pilsētā marta mēnesī atzīmē radošuma dienas.  Mūsu skolas skolēniem sākās  jau 26. februārī , kad 5.a klase piedalījās Tehniskās  jaunrades dienas konkursā.
   1. un 2.martā 10. klases skolēni apmeklēja Tehniskās jaunrades dienu nodarbību Liepājas Universitātē, vairāk iepazīstot matemātikas vēsturi, kā arī aktīvi un radoši darbojās un piedalījās 8.vsk. telpās notiekošajā pasākumā, kurā rādīja savas prasmes atjautīgu un kreatīvu darbu veikšanā un izzinošu uzdevumu risināšanā, kā, piemēram, meitenes zāģēja, dejoja, pēc parauga sēja kaklasaites.
    3. martā 5.a, 6.a, 7.a, 7.c un 10. klases skolēniem bija iespēja piedalīties pasākumā “Tehnobuss  piestāj Liepājā”  un apmeklēt ceļojošo mācību laboratoriju. Pasākuma mērķis bija atraktīvā un uzskatāmā veidā iepazīstināt  skolēnus ar inženierzinātņu pielietojumu mūsdienu tehnoloģijās un radīt interesi par mašīnbūves un metālapstrādes specialitātēm.
    1.-4. klašu skolēni  3.martā jutās mazliet savādāk kā citas dienas, jo skolā bija paredzētas daudzas interesantas aktivitātes. 1.klašu skolēni mācījās Rūķu skolā, 3.klašu skolēni  iejutās skolotāju lomā un paši vadīja mācību stundas, bet 4.b klases skolēniem bija iespēja darboties grupās. Savukārt zālē notika pasākums, kur katram bija iespēja mācīties Citādā skolā, kur ir citādāki stundu nosaukumi, citādākas atzīmes un zvans uz stundu , kā arī pavisam neierasti stundu nosaukumi – ciparošana, burtošana, ziņošana, sapīšana un gavilēšana.  Pasākuma laikā skolēni pelnīja atzīmes, kuras Citādās skolas skolotāja Zanda rakstīja pavisam citādā liecībā. Īpašu sajūsmu izraisīja sapīšanas stunda, jo tur savu veiklumu pīšanas mākslā rādīja arī skolotājas.
    4. marts bija  “Citāda mācību diena” lielākajiem- 5.-9.klašu skolēniem, kad viņiem notika citādas stundas ar skolotājiem, kuri ikdienā tādus mācību priekšmetus nemaz nemāca.
Deviņas 5. klašu skolēnu komandas  piedalījās orientēšanās konkursā “Vai Tu pazīsti Liepājas centra senās ēkas?”  Šoreiz vislabāk veicās 5.c klases 2.komandai, kura atpazina un atrada visvairāk objektu.
    10.-12. klašu jaunieši dienas gaitā apmeklēja trīs tehniski radošās darbnīcas: “Klimats toreiz un tagad”, ”Zaļā pilsēta” un “Gudrais Mērs”. Tajās tika veikti eksperimenti un novērojumi, skolēni mēģināja iejusties pašvaldību vadītāju lomās, pieņemot lēmumus, iekļaujoties budžetā.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē