"Vītolu fondā" iegūta balva - Skola2016

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

"Vītolu fondā" iegūta balva

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
   Monreālas Latviešu sabiedriskais centrs ir ekskursiju projektu konkursa 5.- 8. klašu skolēniem „Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi!” atbalstītājs. Šī projektu konkursa mērķis ir attīstīt skolēnu interesi par Latvijas vēsturi dažādos laika periodos un dažādos novados un sekmēt Latvijas vēstures kā mācību priekšmeta prestiža celšanu sabiedrībā. Uzvarētājiem tiek dāvāta iespēja organizēt izzinošas un pētnieciskas ekskursijas uz dažādiem Latvijas muzejiem, vēstures un kultūras pieminekļiem, kā arī ar vēsturiskiem notikumiem un vēsturiskām personībām saistītām vietām, izzināt Latvijas vēsturi un veidot izpratni par Latvijas vēsturi kā interesantu un nepieciešams mācību priekšmetu.

   Šogad tika atbalstīti 80 iesniegtie projekti un dota iespēja 3014 dalībniekiem doties ekskursijās pa Latvijas novadu vēsturiskā mantojuma apskates vietām- Ložmetējkalnu, Tīreļpurvu, Livonijas ordeņa pili Turaidā, Ž. Lipkes memoriālu, Rīgas Geto, J.Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeju, Salaspils memoriālu, Alsungas muzeju un citām apskates vietām. Šie vēsturiskie apskates objekti ir saistīti ar skolēnu vēstures stundās apgūto mācību vielu, kura veicina atgriezenisko saiti par Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un padziļina zināšanas.

   Vēstures skolotāja Irisa Otrupe kopā ar saviem audzēkņiem jau 3.gadu piedalās Vītolu fonda piedāvātajā projektu konkursā. Arī šajā mācību gadā iegūta balva ekskursijas braucienam 400 EUR vērtībā!

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē