Izglītojošās ekskursijas 1.c - Skola2016

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Izglītojošās ekskursijas 1.c

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Maijs
    6.maijā 1.c apmeklēja muzejstundu, ali vērotu mākslinieka Laimdoņa Grasmaņa portretu izstādi. Skolēni emocionāli uztvēra mākslas darbus ,mācījās iepazīt, saprast un apzināties mākslas vērtības,mākslas nozīmi cilvēka dzīvē. Ar gleznu/portretu starpniecību iepazinās/atcerējās arī Latvijā ievērojamus cilvēkus,viņu vārdus.("... es kaut kur esmu redzējis...,dzirdējis...šo vārdu!"...man patīk tā karaliene...,vērojot E.Radziņas portretu). Analizēja redzēto,pauda viedokli,izmantojot savu pieredzi (Man patīk tās spilgtās krāsas.Viņš izskatās dzīvs.Man patīk visas gleznas.) Protams, skolēni iejutās mākslinieka lomā arī paši, zīmējot klasesbiedra portretu.Vide radīja īpašu gaisotni un noskaņu.To papildināja arī muzejpedagoģes stāstījums un padomi, lai portreti izdotos.

    11.maijā 1.c devās jau otrajā ekskursijā šajā mācību gadā.Skolēni ļoti gaidīja šo braucienu. Tika iepazītas maizes cepšanas tradīcijas Sakas pagasta "Ievlejās".Īpašs brīdis bija, kad paši varēja izveidot savu kukulīti, noglāstīt to un uzbērt no sēkliņām savu pazīšanās zīmi. Kad pienāca ļaiks, lai no krāsns ņemtu ārā kukulīti, valdīja satraukums un prieks par smaržojošo, silto klaipiņu. Skolēni ar interesi uzklausīja arī saimnieces stāstījumu par ceļu no labības iesēšanas līdz maizes klaipiņam.

    Neizpalika arī dabas vērošana,senlietu pētīšana un draudzēšanās:rotaļas ,kopīga cienāšanās ar saimnieces gādātu maltītes ieturēšanu: svaigu,siltu,garšīgu,smaržojošu tēju,medu un maizīti.

    Visu jau nevar uzskaitīt,bet 12.maija rīts nāca ar labām atmiņām,emocionāliem stāstiem par to,kas katru pārsteidza,iepriecināja,sajūsmināja.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē