Muzeja “Dauderi” balva - Skola2016

Pāriet uz saturu

Galvenā izvēlne:

Muzeja “Dauderi” balva

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Aprīlis
J.Čakstes 10.vidusskolai muzeja “Dauderi” balva
    J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas skolēni no 7., 10., 11.klasēm (7.b klases skolniece Baiba Majore un 7.c klases skolniece Katrīna Ližbovska, 11. klases skolniece Renāte Ķeire un 10.klases skolnieces Roberta Gailīte un Loreta Jonkus) šajā mācību gadā piedalījās Latvijas Nacionālā vēstures muzeja ,,Dauderu’’ nodaļas organizētajā pētniecisko darbu konkursā.  Konkursa tēma bija „Sasniegumi saimniecībā, sabiedrībā, zinātnē, kultūrā un sportā manā novadā/pilsētā Latvijas Republikas laikā (1918.-1940.)”.
Latviešu kultūras mecenāts un kolekcionārs Gaidis Graudiņš piešķīra muzejam līdzekļus, lai sekmētu skolēnu interesi un zināšanas par Latvijas vēsturi. Konkursa mērķis bija padziļināt skolēnu zināšanas par starpkaru perioda Latvijas vēsturi, tai skaitā, par pirmā Latvijas Republikas Ministru prezidenta un Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa dzīves gājumu, devumu Latvijas valstij un nozīmi Latvijas vēsturē.
   10.klases skolnieces Roberta un Loreta ar savu darbu ,, Kārļa Ulmaņa vārds Liepājas kultūras un izglītības celtnēs 1934.-1940.” iekļuva konkursa laureāta vidū un balvā ieguva iespēju visai savai klasei doties apmaksātā ekskursijā uz Rīgu, lai iepazītos ar LNVM nodaļu ,,Dauderi.’’ Abas meitenes ,, Dauderos’’ arī prezentēja savu darbu, vienlaikus piedaloties konkursa otrajā kārtā un cīnoties par vēl vienu balvu savai skolai - iespēju iegūt abonementu žurnālu komplektam „Ilustrētā Junioriem + Vēsture + Zinātne”.
Interesantā dienā noslēdzās ar Kārļa Lāča mūzikla ,,Žanna d’Arka’’ noskatīšanos Dailes teātrī.

 
Atgriezties pie satura | Atgriezties galvenajā izvēlnē