Vizuālās mākslas nodarbība muzejā - Skola2020

Pāriet uz saturu

Vizuālās mākslas nodarbība muzejā

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Decembris
Iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros 10.klase devās uz Liepājas muzeju, lai piedalītos muzejpedagoģijas nodarbībā “Vizuālās mākslas nodarbība muzejā” un apskatītu Elitas Patmalnieces izstādi "Nomoda sapņi". Muzeja darbinieki bija sagatavojuši uzdevumus un jautājumus, uz kuriem jauniešiem bija jāmeklē atbildes.  Pēc izstādes apmeklējuma klasē notika pārrunas par redzēto. Vislabāk bija paticis Patmalnieces darbs “Vīrietis rozā”.  Skolēni par izstādi saka:
- Patmalnieces izstāde bija interesanta visādos aspektos. Tajā bija dažādība un krāsainība.  Tā lika domāt par gleznu būtību un to, ko tajās  māksliniece  gribējusi mums paust.
- Patmalnieces māksla ir unikāla , un tā  izpaužas  ne tikai gleznās, bet arī apģērbos.
- Izstāde bija koša, un tajā valdīja  brīva atmosfēra. Bija interesanti redzēt kaut ko savādāku, atšķirīgu no  citām izstādēm.
-  Izstāde man likās aktuāla, jo mūsdienās katrs vēlas būt ar savu "odziņu" un tādēļ eksperimentē ar jaunām lietām. Vīzijas, kas redzētas sapņos vai vienkārši aizdomājoties, kļūst par realitāti. Māksla, stils un tas, kā Patmalniece ir veidojusi izstādi, man likās ļoti tuvs un saprotams.
Atgriezties pie satura