„ Iepazīstu Latvijas uzņēmumus ” - Skola2020

Pāriet uz saturu

„ Iepazīstu Latvijas uzņēmumus ”

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Oktobris
11.oktobrī 5.b un 6.c klašu skolēni devās uz Jelgavas novadu, lai apmeklētu z/s “Terēņi” un SIA “Zekants” ražotni “Pupuchi”. Skolēni  iepazinās ar zemnieku saimniecību,uzzināja, kādas lauksaimniecības kultūras audzē zemnieku saimniecībā. Īpašniece pastāstīja par darba plānošanu, organizāciju saimniecībā, par produkcijas realizāciju. Skolēniem interesēja, kādu profesiju pārstāvji strādā saimniecībā un kur šīs profesijas iespējams apgūt. Pēc lauksaimniecības tehnikas apskates un izpētes zēni atzina, ka būtu interesanti strādāt ar šādu modernu tehniku. Meistardarbnīcā zemnieku saimniecības īpašnieces vadībā skolēni mācījās gatavot ekoloģisku produktu – ziepes - no saimniecībā izaudzētajām izejvielām. Ražotnē “Pupuchi” mārketinga vadītāja iepazīstināja skolēnus ar uzņēmuma izveides procesu un to, ka uzņēmums ir vienīgais Baltijas reģionā, kurā ražo šāda veida produkciju. Skolēni varēja vērot, kā pupas tiek grauzdētas speciāli šim procesam paredzētā krāsnī, kas ir vienīgā tāda visā Eiropā. Skolēni no abām speciālistēm saņēma atbildes uz jautājumiem par  uzņēmuma īpašnieču profesijām,  kā viņas tās izvēlējušās un kur apguvušas. Skolēniem interesēja, kurš un kā rada jaunus produkcijas veidus.

Pārtikas tehnoloģes vadībā norisinājās meistardarbnīca, kurā skolēni varēja izveidot savu grauzdēto pupu garšu.  Skolēniem bija sagatavoti uzdevumi, kuros pupas vajadzēja lobīt, svērt, aprēķināt nepieciešamo sāls daudzumu. Pārtikas tehnoloģe izskaidroja, kādas garšvielas ir saderīgas, cik daudz tās lietot, kā arī sekoja, lai skolēni ievērotu viņas rekomendācijas. Pēc meistardarbnīcas skolēni secināja, ka ražošanas procesā nepieciešamas labas matemātikas zināšanas, lai produkts izdotos un tas būtu gards. Diskusijā ar meistarēm bērni atzina, ka liela nozīme ir arī produkta iesaiņojumam un reklāmai.

Pasākums notika ES projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Atgriezties pie satura