Gandrīz finiša taisnē.. - Skola2020

Pāriet uz saturu

Gandrīz finiša taisnē..

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Decembris
Liepājā sadarbībā ar British Council Latvia pārstāvniecību un Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs (RIMC) uzsāktais  skolu sadarbības un sadraudzības projekts “Darīt kopā” (“Building Trust through Collaboration”), kurā kopā ar12 Latvijas skolām darbojas J.Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskola un Liepājas 8. vidusskola, veicinot sadarbību starp latviešu un mazākumtautību skolu pedagogiem un skolēniem, gandrīz jau finiša taisnē. Abās skolās projekta “Par draudzību” ietvaros akcents tika likts uz atbildības uzņemšanos, sadarbības un līderības prasmju attīstīšanu sākumskolas skolēniem.
Lai arī, turoties stingri pie izplānotajām aktivitātēm, gan abu skolu skolotāji, gan administrācijas konstatēja, ka bez korekcijām neiztikt, jo projektā iesaistīto skolēnu idejas un piedāvājumi komunicēšanas veidam nedaudz atšķīrās no skolu komandu sākotnēji plānotajām. Skolēni par ātrāko un efektīvāko saziņas veidu atzina whatsapp grupas saraksti un tikšanos klātienē, kā arī  iesaistīja savus vecākus uzdevumu staciju plānošanā. Viena lieta, protams, ir izplānot, otra- realizēt, iesaistoties pašiem, mudinot skolas biedrus. Jāmin, ka kādam šī bija pirmā reize tik atbildīgā lomā- runāt mikrofonā visiem kopīgā pasākuma, kas notika 17.decembrī, dalībniekiem. Taču uztraukumam nav pamata- visi tikuši ar visu galā: zirņi salasīti, mīklas atminētas, mandarīni apēsti, dzejoļi atskaitīti, briedim deguns piesprausts un aste norauta!
J.Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas un Liepājas 8.vidusskolas komandas pauž prieku par darboties gribošajiem,aktīvajiem skolēniem, atbalstošajiem vecākiem, atsaucīgajiem skolu darbiniekiem un skolēniem!
Atgriezties pie satura