Tekstilmākslas darbnīcās - Skola2020

Pāriet uz saturu

Tekstilmākslas darbnīcās

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Marts
Sākumskolas skolēniem bija iespēja iepazīt tekstilmākslinieces Lauras Dzērves profesiju un darba specifiku. Māksliniece bērniem pastāstīja par profesijas apguves ceļu, sākot no mācībām Bērnu  Mākslas skolā. Skolēni uzzināja, ka profesijas apguve prasa ilgu laiku un lielu neatlaidību – Laura ir absolvējusi Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmiju, stažējusies Anglijā, mācījusies Tallinas Mākslas akadēmijā. Bērni bija pārsteigti par mākslinieces plašo darba lauku - ikdienā L.Dzērve strādā LMMDV par pasniedzēju, bet kā tekstilmāksliniece šuj  pašas dizainētas rotaļlietas , iepirkuma maisiņus, gatavo pasūtījuma darbus tekstilā.
Pēc tam sekoja meistarklase, kurā skolēni iejutās mākslinieces ikdienā, gatavojot ar lavandu pildītus auduma maisiņus. Bērni izmantoja sagataves, kuras bija apdrukātas ar Lauras dizainētiem zīmējumiem, maisiņus piepildīja ar žāvētu lavandu un tad aizšuva.
Pasākums notika ES projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Atgriezties pie satura