E.Līva piemiņas balva - Skola2020

Pāriet uz saturu

E.Līva piemiņas balva

Par skolu > Aktualitāšu arhīvs > Septembris
13.septembrī svinīgā ceremonijā, kuru vadīja aktieris Ēriks Vilsons un viesus muzikāli izklaidēja dziedātāja Laima Dimanta, tika paziņoti Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” ieguvēji. Egona Līva balvu pasniedz jau devīto gadu, ceremonijā tradicionāli  pasniedzot sadarbības partneru īpašās balvas. Šogad Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” un naudas balvu 1000 eiro vērtībā pasniedza grāmatas “Gaidot laivu. Latviešu rakstnieki bēgļu ceļos Zviedrijā” autorei Ingunai Daukstei-Silasproģei.

Latvijas izdevniecības tika aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt, Latvijas mācību iestāžu audzēkņi tika aicināti rakstīt un iesniegt radošos darbus. Jauno talantu vidū priecājamies un lepojamies arī šogad redzēt mūsu audzēkņus- Ričardu un Helēnu! Paldies latviešu valodas skolotājām par iedvesmošanu un atbalstu!

Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā. To organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju.
Atgriezties pie satura