Sporto visa klase - Skola2021

Pāriet uz saturu

Sporto visa klase

Projekti > Sporto visa klase
Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) jau vairākus gadus organizē programmu “Sporto visa klase”  bērnu veselības nostiprināšanai, viņu stājas uzlabošanai un motivācijas radīšanai nodarboties ar sportu.
Mūsu skolā šo programmu ieviesām 2019.gadā, nodrošinot noteiktai skolēnu grupai papildus sporta nodarbības. Pirmie, kas startējuši programmā "SPORTO VISA KLASE", ir sākumskolas skolotājas Evijas Pāpes audzināmā klase. Skolotāja, izvērtējot 2 gadu pieredzi, dalās iespaidos:
" Viens no spilgtākajiem brīžiem projekta laikā bija došanās uz “Arēna Rīga” atklāšanas pasākumu. Tas dalībniekus priecēja ar dažādiem izklaidējošiem elementiem – talismanu parāde, gaismu izrāde, priekšnesumi no “Green trial” un hip-hop māksliniekiem u.c. Savukārt, visa noslēgumā ar nelielu koncertu bērniem muzicēja grupa “Bermudu divstūris”, kuras mūzikas pavadībā bērni varēja no sirds izdejoties. Bez izklaidējošajiem elementiem programmas jaunie dalībnieki saņēma oficiālo programmas piederības zīmi – karogu, kā arī kopā ar Latvijas vieniem no labākajiem sportistiem – nodeva “Sporto visa klase” svinīgo zvērestu.
Tad nāca laiks dažādiem izaicinājumiem. Projekta “Sporto visa klase” dalībnieki saņēma uzsaukumu piedalīties RIMI IZAICINĀJUMĀ. Tā bija lieliska izkustēšanās stundu garā pastaigā ar izzinošas spēles elementiem. Pirmais posms bija decembrī, otrais – martā, trešais – maijā.  Tā kā esošās situācijas valstī dēļ pedagogam bija grūti izsekot līdzi, vai visi darbiņi paveikti, skolēnu dalībai izaicinājumā izšķirošā nozīme bija  vecāku un skolēnu vēlmei piedalīties.
2020./2021.m.g.  dalībnieki tika aicināti veikt labos darbus. Katrai klašu grupai atšķirīgs veicamais. 3. klašu skolēniem – iepriecināt vecāka gada gājuma līdzcilvēkus. Mūsu klase nolēma izgatavot Lieldienu apsveikuma kartiņas ar novēlējumu svētkos. Apsveikumus salikām pastkastītēs vai aiz durvju rokturiem.
Ar savu “Labo darbu” esam iekļuvuši uzvarētāju sarakstā. Kā balvu klase saņēmusi gardus biezpiena sieriņus “Kārums” un sporta maisiņus."
Nu nododam stafeti tālāk nākošajai klasei!

Atgriezties pie satura